designer100

Diy Plate Kaya

19 posts in this topic

Merhaba arkadaslar.Uzun suredır yapmayı dusundugum plate kayalarımı yapmaya başladım.

piyasada genellıkle kendı denızlerımızden çıkma kayalar mevcut.Form olarak üzerlerıne çok fazla canlı koymaya elverişli değil.Ayrıca bu kayalarla gelen ıstenmeyen canlılarda oldukça fazla.çalışmalarımda ince mercan kumu çimento ve kaya tuzu kullandım.Kuruyan kayaları su dolu bır köpük kutuda dinlendriyorum.Bu arada gözenekler açılıyor ve çimentodan kaynaklanan ph sıkıntılarınıda burada gidereceğim.Umarım beğenirsiniz.

1PkMyp.jpg

LP41aG.jpg

rLVZQN.jpg

7mbMkW.jpg

2 people like this

Elinize sağlık

saol yucel guzel bır şey çıktı ortaya.umarım tank içinde verımlı olur.

Çok güzel olmuşlar ! Elinize sağlık.

Çimento akvaryum suyuna zarar vermez mi ?

Çok güzel olmuşlar ! Elinize sağlık.

Çimento akvaryum suyuna zarar vermez mi ?

teşekkürler arda.yurt dışında oldukça fazla kullanılıyor.you tube ta cok fazla örnek var.beyaz çimento ph tan başka bır zararı oldugunu duymadım.ph dalgalanmasına sebep vermemek için tatlı su tankında bekletmen gerekıyor.

teşekkürler arda.yurt dışında oldukça fazla kullanılıyor.you tube ta cok fazla örnek var.beyaz çimento ph tan başka bır zararı oldugunu duymadım.ph dalgalanmasına sebep vermemek için tatlı su tankında bekletmen gerekıyor.

Kolay bir yöntemmiş o zaman, yani kilolarca kayaya para haryacayağımıza bu şekilde istediğimiz uzunluk, kalınlık, herşeyini ayarlaşabiliriz..Bu işi bende bir araştırayım :)

Şekli elinizle mi verdip kuruttunuz ?

Biraz araştırma yaptım, çok güzel ve kolay gerçekten, istediğiniz şekli vermebiliyorsunuz, mağra yapabiliryorsunuz vs gerçekten çok güzel ! Tek bir sorunu var oda 60-90 gün kadar suda beklemesi gerkiyor...

Kolay bir yöntemmiş o zaman, yani kilolarca kayaya para haryacayağımıza bu şekilde istediğimiz uzunluk, kalınlık, herşeyini ayarlaşabiliriz..Bu işi bende bir araştırayım :)

Şekli elinizle mi verdip kuruttunuz ?

şekli elimi hiç surmuyorum azıcık yukarıdan bırakıyorum.o kendı kendıne öbek öbek oluyo.doğal duruyor.

Plate kayalarla ılgılı çalışmalar devam edıyor.İstedigim basamak şeklınde bir dizilim.Böylelikle tüm canlılar ışık alabilecekler.

VpXOlv.jpg

nPmdAM.jpgvz8Gg4.jpg

2 people like this

yüksekliğe dikkat :) güzel çalışma ;)

Yeni tank kapıda Hüseyin bey.Bunları o tanka hazırlıyorum :)Bu sefer yüksek bır tank gelıyor ;-D

1 person likes this

Ertan Abi güzel calısma olmus... Eline saglık 3 katlı plate i adresıme kargo yapıver lütfen :D

Ertan Abi güzel calısma olmus... Eline saglık 3 katlı plate i adresıme kargo yapıver lütfen :D

Hemen zafercim :)

Zabıtayı aradım gelir bugün "kaçak kat çıkmışlar" dedim. Ya seni alırlar abi yada yanlış ihbardan beni :>_<:(Oo):(O):

En üstte bi kafeterya bölümü de eklersen tam olacak :-O):

:(x):

2 people like this

ELLERİNİZE SAĞLIK GÜZEL GÖZÜKÜYOR. BUNU GÖRÜNCE AKLIMDA BİR SÜRÜ SORU BELİRDİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. 

çimentonun dej avantajını yaşadınız mı

mercanları açısından sıkıntı olur mu

bu kayaları çimenmto+mercan kırığı+ lav kırığı+ zeolit karıştırsak yüzey alanı bakımından daha iyi olur mu acaba