sernur83

Ayvalık Resif Akvaryumu

146 posts in this topic

1.  
  2. akvaryum tatlı suydu tuzlu suya çevirdim tatlı su zamanından kalma ölmüş beyaz kırmızı mercanlar ve kaya var  Resim 11.JPG 

bu resimde tuzlusu ya çevirdiğim zamanki resim en az 2 yıl önce

Resim 33.JPG

100 ün üstünde led olan armatör yaptım gün similasyonunu otomatik kendi yapıyor

Resim 601.jpgResim 638.jpgResim 651.jpgResim 550.jpgResim 597.jpgResim 650.jpgResim 668.jpg 

2 mercannın 8 ay önceki durumu armatör olmadığı için ve su değerleri kötü olduğu için ölmek üzerelerdiResim 537.jpgResim 538.jpgResim 539.jpg 

Akvaryumun yeri bu şekilde akvaryumun arkasındaki pencereden güneş girebiliyor azda olsa

Resim 616.jpg

3. 9-10 Ekim 2015 Tarihinde Yaptığım test sonuçları Sump Yerine Dış Filtre Varken ve Sera 600 litrelik Protein Skimmeri Güçlendirmeden Önceki Değerler 
    Magnezyum 1230 ppm 
    Kalsiyum 450 ppm
    Fosfat 0.25 ppm
    Nitrat 25 ppm
    Kh 7.7 dkh
    26 derece
    Tuzluluk 1.025
    reflaktometre ile ölçüldü
    akvaryum 330 litre  üstünü cam ile kapalı değerlerde düşük çıkanlara arada katkı eklendi katkı ree flower 

İlk yaptığım hata tarih 12 Ekim 2015 Akvaryumun içindeki kayalar ve ölmüş mercanları tamamen boşaltıp filtreler ve kum temizlendi kayaları ölmüş mercanları yıkadım yarına kadar üstündeki kirler çıkarsa akvaryuma koyacağım canlıların suyun durumu güzel maşaallah Pırıl pırıl oldu testleri yarın yetiştirebilirsem tekrar yapacağım protein Skimmerin motorunu değiştirmek istiyorum kendi motoru arızalanınca kendi motorundan daha fazlasını yapan bir motor ilave etmiştim fakat bu motorlar fazla köpük yapmıyor kuru toplama yapamıyor daha güçlü bir motor olan jebao dc 3000 motor skimmer pervaneye çevirip ilave edeceğim 1. motor akvaryumdan suyu alıp protein skimmere verecek 2. motor protein skimmerin içindeki suyu alıp tekrar protein skimmere verecek akvaryumdan son Görüntülerimage.jpgimage.jpg image.jpgimage.jpg image.jpgimage.jpg image.jpg 

image.jpg   
    Tarih 14 Ekim 2015 Test Sonuçları
    Magnezyum 1230 ppm 20ml katkı eklendi
    Kalsiyum 430 ppm
    Kh 8.0 Dkh 10 ml katkı eklendi
    Tuzluluk 1.025

Tarih 15 Ekim 2015 Test Sonuçları
    Fosfat 0.50 mg/L 
    Nitrat 25 mg/L
    Magnezyum 20 ml eklendi
    1 ampul BioDigest bakteri kültürü eklendi
    image.jpg image.jpgimage.jpg image.jpgimage.jpg image.jpgimage.jpg  
    2. hatam Protein Skimmerin girişine içi elyaf dolu bir parça ilave etmek oldu dış filtrenin girişine bağladığım için protein skimmerinde girişine bağladım sonucu aşağıda köpüğü görüyorsunuz bu arada bendeki sistemde hortumla suyu motor akvaryumdan alıp tekrar hortumla protein skimmere veriyor protein skimmerden de hortumla akvaryuma boşalıyor motoru balkona aldım 
    image.jpg
    Protein skimmerin kendi motoru hem köpük yapmıyordu hemde arızalandı bende kendim bir motor Yapmıştım motorun çektiği Güç 74.5 w çektiği Güç ve yaptığım yanlıştan dolayı bakır kaynak çubukları ile yapmıştım bakırın zehirli olduğunu bilmiyordum iptal ettim
    Resim 1051.jpg 
    ilk yaptığım motorun resimleri
    Resim 1057.jpg 

Resim 1070.jpgResim 1087.jpgResim 1136.jpg  
     birkaç gün sonra plastik çubuklarla yaptığım pervaneyi bağladım

16 Ekim 2015 test sonuçları
    Fosfat 0.50 mg/L
    Nitrat 0.25 mg/L
    Magnezyum 1260 ppm 20ml katkı eklendi
    Kalsiyum 425 ppm
    Kh 8.6 Dkh
    Tuzluluk 1.025

image.jpg image.jpgimage.jpg image.jpgimage.jpg

Mercanlar ve anemonlar iyice kapandı

bu arada su değişleride yapılıyor

Akvaryuma ekleyeceğim 60 litre suyun test sonuçları
    Magnezyum 1050 ppm
    Kalsiyum 350 ppm
    Kh 11.2 Dkh
    Fosfat 0
    Nitrat 0
    Tuzluluk 1.022
    20 litre arıtılmış suya 600 gr tuz eklendi Tuz Red Sea Coral Pro Salt

image.jpgimage.jpg 
    Buda çıkan pervanenin durumu simsiyah olmuş 2 günde
    image.jpg

18 Ekim 2015  70 litre Su Değişimi yapıldı

Su değişiminden sonra 1 tüp bakteri kültürü eklendi

test değerleri
    Magnezyum 1170 ppm
    Kalsiyum 410 ppm
    Kh 9.6 Dkh
    Fosfat 0.25 ppm
    Nitrat 25 ppm
    Tuzluluk 1.025
    Derece 25.5
    image.jpg image.jpg
    image.jpg image.jpgimage.jpg image.jpgimage.jpg image.jpgimage.jpg

Tarih 22 Şubat 2016 Yeni Mercanlar Sump Eklendi Sump Akvaryum Hizasında Yanına Koyuldu  sumpun içinde nitrat ve fosfatla beslenen bitki kondu protein skimmerede 2 adet Jebao dc 3000 motor çırpıcı pervaneye çevirip bağlandı 

Resim 666.jpg

Resim 623.jpg

Resim 626.jpg

Resim 627.jpg

Resim 630.jpg

Resim 632.jpg

Resim 634.jpg
    Resim 637.jpgResim 638.jpgResim 640.jpgResim 642.jpgResim 643.jpgResim 644.jpgResim 647.jpg

Resim 666.jpgResim 001.jpgResim 003.jpg

6 Mayıs 2015 kaya üzerinde tek olan musrom mercan bölünerek 2 Tane oldu Allah'a şükür

Ne yazıkki Aldığım iki kelebek balığının küçük olanı yem yemediği için öldü büyük sarı olan da birkaç gün sonra yem yemediği için ölecek hayırlısı ne ise o olsun inşaallah

11 Mayıs 2016 blue tanglerede beyaz benek bulaştırdılar fakat bu balıklar büyük ve kapış kapış yem yedikleri için sorun olmuyor stresten oldu sanırım su ısısını yükselttiğim zaman çıktı tekrar 26 derecelere indirdim su ısısını

kelebek balığı almamaya karar verdim ilk ve sondu bu hayvanlar yem yemiyor kayaların üstündeki canlılarla besleniyor onu anladım halbuki akvaryumcu kuru yem yer demişti akvaryumcu ne dese desin kesinlikle almanızı tavsiye etmiyorum

daha önce ölçtüğüm burdaki denizin değerleri
    Tuzluluk = 1032
    Magnezyum =1395 ppm
    Kalsiyum = 410 ppm
    Kh = 8 Dkh
    Fosfat = 0 ppm
    Nitrat = 0.2 ppm

Arıtılmış
    su eklendiğinde
    Tuzluluk = 1024
    Magmezyum = 1035 ppm
    Kalsiyum = 340 ppm
    Kh = 6.4 Dkh
    Fosfat = Ölçmedim fakat sıfırdır
    Nitrat = Ölçmedim fakat sıfıra yakındır

Resim 235 (600 x 450).jpgResim 233 (600 x 450).jpgResim 234 (600 x 450).jpg 
    akvaryuma yaptığım soğutma sistemi

23 Mayıs 2016 test değerleri
    Isı = 25 derece
    Tuzluluk = 1024
    Magnezyum =1275 ppm
    Kalsiyum = 430 ppm
    Kh = 10.5 Dkh
    Fosfat = 0.03 ppm
    Nitrat = 5 ppm

neyazık ki yıllardır akvaryumumda olan bir balığımı kaybettim 3 balığımda hasta hayırlısıysa iyileşirler inşaallah sanırım 5 gün boyunca sadece mavi ışık yakmaktan strese girip beyaz benek oldular bugün ışıkları eski haline döndürdüm ve yemleri sarımsaklı suda eritip veya yumuşatıp veriyorum kırmızı alg olduğu için kapatmıştım ışıkları hayırlısı ne ise o olsun inşaallah

27 Mayıs 2016 bir paylanço balığım da ölmüş hasta olan diğer iki balık fena değil palyaçoyu göremedim belki 1 - 2 yem yemiş olabilir fakat damsel yemleri yedi iyileşecek gibi Görülüyor hayırlısı inşaallah

8 Haziran 2016 geçen pazar değil ondan önceki pazar akvaryumda hasta balık kalmadı 2 damsel ve 2 paylanço öldü ve tanktan çıkarıldı en son kalan damsel ölüp çıkarıldığında çoğu kısmı yenmişti mavi tangler ve mono balığı afiyetle yemişler doğanın şartlarından biriside bu sanırım hasta olanlar diğerlerine yem oluyor benim akvaryumda gözlemlediğim bu ölümlerden sonra dip çekimi yapılarak 50 litre denizden su değişimi yapılıp 20 ml magnezyum 10 ml kalsiyum ve 1 tüp biodigest eklendi geçen hafta içi 6 balık aldım 4 paylanço 2 sarı tang 2-3 gün sonra ne yazık ki sarı tanglerin biri yemleri yemediği için zayıf düştü zayıfladı mavi tangler saldırınca sumpa ayırdım diğer tang toplu güzel görünüyordu sarı tange saldırıldığını görünce onu öldürmek istediklerini anlayınca korktu halbuki tangler ve mono balığı onu rahatsız etmemişlerdi sağlıklı olduğu için, strese girip üstü bembeyaz oldu beyaz benek dün sahura kalktığımda öldüğünü ve bir kısmınında yendiğini gördüm ve tanktan çıkardım sumptaki de pazartesi akşamı öldüğü için sumptan çıkardım 4 paylanço çok sağlıklı maşaallah demek ki sarı tanglerde kelebek melek balıkları gibi nazlı hayvanlar kolay kolay yem yediremiyorum zaten burnunun biraz uzun olmasından şüphelenmiştim bu balıklardan uzak duracağım şu an akvaryumda 2 mavi tang 1 mono balığı ve 4 paylanço var Allah nasip ederse 1 mono balığı ve 2 adette mono balığı gibi hareketli kapış kapış yem yiyen balık ilave edeceğim haftada 1 dip çekimi ve denizden 40 - 50 litre su değişimlerine ve gereken katkıları 1 tüp biodigest bakteri kültürünü ilave ediyorum testleri şu an yapmıyorum kırmızı alg geçince yapmaya tekrar başlayacağım belki arada yaparım mercanlarda güzel maşaallah şuan bir sorun görünmüyor  

3 people like this

elektrik kesintisine karşı yaptığım sistemResim 316 (600 x 450).jpg

tüm evin elektrik ihtiyacını karşılamak amaçlı başladığım sistem şu an 4 güneş paneli var daha sonra 12 panele kadar çıkartacağım inşaallah

Resim 311 (600 x 450).jpg  Resim 313 (600 x 450).jpgResim 314 (600 x 450).jpgResim 315 (600 x 450).jpg

soğutma sistemi bir kaç hafta önce akvaryuma eklendi soğutma şu ana kadar başarılı 

Resim 312 (450 x 600).jpg

1 person likes this

Serkan bey, kusura bakmazsanız, akvaryumdan çok elektrik sisteminizi beğendim :) 

1 person likes this

Ben hem akvaryum tanıtımınızı beğendim hemde elektrik sisteminizi.

Elektrik süper olmuş ama :)

Akvaryumun daha yolu var. En azından doğru yoldasınız.

Ps motorundan, soğutma sistemine, güneş enerji panellerine kadar çok beğendim. Gerçekten emek verilen değerli bir akvaryum.

Allah razı olsun sağolun bilgilerini benimle paylaşan arkadaşlardan abilerim den Allah razı olsun inşaallah

önerdiğiniz mercan besinleri var mı ben hiçbir şey vermiyorum sadece su değişimi yapıyorum

Ben two little fishes acro power ve coral snowu kullanıyorum. Sizin akvaryumun mercan yükü fazla değil. Çok az miktarlarda kullanabilirsiniz.

sağolun Allah razı olsun

1 person likes this

sipariş verdim yarın elimde olur 2 side inşaallah ne kadar aralıkla ne kadar miktar katmam gerekiyor akvaryuma

Haftada birer kapak girseniz yeterli olur, üzerinde yazan miktarın yarısını kullanın.

1 person likes this

sağolun Allah razı olsun inşaallah

1 person likes this

Two Little Fishies - Acropower

directions : shake well. Add to a strong current stream for rapid distribution in the water. dose 5 ml per 94.6 l at least once per week or as often as daily. does not require refrigeration, but store in a cool, shaded area to maintain the shelf-life. shelf life is 2 years from date of manufacture. 

yol tarifi: iyice sallayın. su içinde hızlı bir dağıtım için güçlü bir akım akışına eklenir. en az bir kere, haftada ya da çoğu zaman, günlük 94.6 litre başına 5 ml doz. Soğutma gerektirmez, ancak raf ömrünü korumak için serin, gölgeli alanda saklamaz. Raf ömrü üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

Korallenzucht - Coral Snow

dosage : 1 ml 94.6 lt  daily. shake well before use.

dozaj: 1 ml 94.6 günlük lt. kullanmadan önce çalkalayınız.

Two Little Fishies - Acropower haftada bir 7.5 ml ekliyorum

Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 10.5 ml ekliyorum

Serkan bey,

normalde coral snow u kullandıktan sonra acropower ı girmekte fayda var, ikisini yarım saat arayla girmeniz daha doğru olur, fakat şu an için tavsiyem olabildiğince az dozda girin, gördüğüm kadarıyla mercan popülasyonu şimdilik çok fazla değil o yüzden fazla yemlemeye gerek yok, su değişimi ve acropower/coral snow(az miktarda) yeterli gelecektir gayet.

paylaşımınız ve elektrik sistemi benimde hoşuma gitti :) zamanla çok daha iyi olacağına eminim. elinize sağlık

Allah razı olsun sağolun

Two Little Fishies - Acropower haftada bir 7.5 ml dün akşam ekledim haftada bir 5 ml ekleyeceğim

Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 10.5 ml dün akşam ekledim haftada bir 5 ml ekleyeceğim

2 people like this

haftada bir 20 litre denizden su değişimine devam edeceğim katkılar mercan besinleri su değişiminden sonra eklenecek 

ben de ilk olarak elektrik sisteminizi beğendim. iki hobi bir arada. ve bolca Kendin Yap Sistem içerikli bir başlık olmuş. maşallah

1-2 aydır su değişimi yapmıyorum akvaryumu kendi haline bıraktım fazla müdahele etmemeye karar verdim haftada bir magnezyum ve kalsiyumu değerlerini ölçüp eksik olanı ekliyorum nitrat ve fosfatı da pek ölçmüyorum arıtma suyunun tds değerini ölçtüm adwa da çıkan değer 0.05 ms lerde değer 50 oluyor sanırım otomatik su ekleme ünitesini de akvaryuma ilave ettim sumpun dibinde pislik birikmemesi için 2 adet dalga motoru koydum akvaryumdaki dalga motorlarını 2 adet rw-8 le değiştirdim motorları su yüzeyinden 20 cm altına akvaryumun sağ ve sol camının çapraz köşelerine karşıya bakıp ortada girdap yapacak şekilde koydum  

Two Little Fishies - Acropower haftada bir 10 ml ekliyorum

Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 10 ml ekliyorum

magnezyum değeri 1320 ppm lerde 1380 ppmye kadar çıkartacağım

kalsiyum değeri 460 ppm lerde 450 ppm de sabitlemeye çalışacağım

bu hafta sonu kh değerini de ölçeceğim eksikse ilave edeceğim kh değerini 7-10 dkh larda tutmaya çalışacağım en son ölçtüğümde 9 dkh lardaydı

ilk yaptığım soğutma sistemi yetersiz geldi su sıcaklığı 29 derecelere kadar çıktı ne yazık ki 2 mercan ölmek üzere hayırlısıysa kurtulurlar inşaallah

iç evap değişti dolabın sağına ve soluna 2 adet panel evap konudu ve dolap strafor koli içine konulup yarıya kadar su doldurulup soğutulduğunda soğutma başarılı oldu şuan akvaryum ısısı 26 derecelerde  

Dozaj pompası kullanırsanız mg, ca, kh değerlerinizi sabit tutabilirsiniz. Ek olarakta trace elemen katkısıyla stabil bir akvaryumunuz olur.

1 person likes this

tamam sağol Allah razı olsun

ReeFlowers Ionic Balancer & Trace Elements haftada bir 10 ml ekliyorum

Bugünkü Test değerleri 

Derece : 26

tuzluluk : 1024

nitrat : 10 ppm

fosfat : 0,1 ppm

magnezyum : 1380 ppm

kalsiyum : 420 ppm 10 ml eklendi

kh : 8,2 dkh 10 ml eklendi

kaya ve kumu değiştirmeli miyim yoksa çıkartıp yıkayayım mı nitrat ve fosfat yüksek cyrano da geçmedi aylardır devam ediyor