Posted June 11, 2016 · Report post akvaryum tatlı suydu tuzlu suya çevirdim tatlı su zamanından kalma ölmüş beyaz kırmızı mercanlar ve kaya var bu resimde tuzlusu ya çevirdiğim zamanki resim en az 2 yıl önce 100 ün üstünde led olan armatör yaptım gün similasyonunu otomatik kendi yapıyor 2 mercannın 8 ay önceki durumu armatör olmadığı için ve su değerleri kötü olduğu için ölmek üzerelerdi Akvaryumun yeri bu şekilde akvaryumun arkasındaki pencereden güneş girebiliyor azda olsa 9-10 Ekim 2015 Tarihinde Yaptığım test sonuçları Sump Yerine Dış Filtre Varken ve Sera 600 litrelik Protein Skimmeri Güçlendirmeden Önceki Değerler Magnezyum 1230 ppm Kalsiyum 450 ppm Fosfat 0.25 ppmNitrat 25 ppm Kh 7.7 dkh 26 derece Tuzluluk 1.025reflaktometre ile ölçüldü akvaryum 330 litre üstünü cam ile kapalı değerlerde düşük çıkanlara arada katkı eklendi katkı ree flower İlk yaptığım hata tarih 12 Ekim 2015 Akvaryumun içindeki kayalar ve ölmüş mercanları tamamen boşaltıp filtreler ve kum temizlendi kayaları ölmüş mercanları yıkadım yarına kadar üstündeki kirler çıkarsa akvaryuma koyacağım canlıların suyun durumu güzel maşaallah Pırıl pırıl oldu testleri yarın yetiştirebilirsem tekrar yapacağım protein Skimmerin motorunu değiştirmek istiyorum kendi motoru arızalanınca kendi motorundan daha fazlasını yapan bir motor ilave etmiştim fakat bu motorlar fazla köpük yapmıyor kuru toplama yapamıyor daha güçlü bir motor olan jebao dc 3000 motor skimmer pervaneye çevirip ilave edeceğim 1. motor akvaryumdan suyu alıp protein skimmere verecek 2. motor protein skimmerin içindeki suyu alıp tekrar protein skimmere verecek akvaryumdan son Görüntüler Tarih 14 Ekim 2015 Test Sonuçları Magnezyum 1230 ppm 20ml katkı eklendiKalsiyum 430 ppmKh 8.0 Dkh 10 ml katkı eklendiTuzluluk 1.025 Tarih 15 Ekim 2015 Test SonuçlarıFosfat 0.50 mg/L Nitrat 25 mg/L Magnezyum 20 ml eklendi1 ampul BioDigest bakteri kültürü eklendi 2. hatam Protein Skimmerin girişine içi elyaf dolu bir parça ilave etmek oldu dış filtrenin girişine bağladığım için protein skimmerinde girişine bağladım sonucu aşağıda köpüğü görüyorsunuz bu arada bendeki sistemde hortumla suyu motor akvaryumdan alıp tekrar hortumla protein skimmere veriyor protein skimmerden de hortumla akvaryuma boşalıyor motoru balkona aldım Protein skimmerin kendi motoru hem köpük yapmıyordu hemde arızalandı bende kendim bir motor Yapmıştım motorun çektiği Güç 74.5 w çektiği Güç ve yaptığım yanlıştan dolayı bakır kaynak çubukları ile yapmıştım bakırın zehirli olduğunu bilmiyordum iptal ettim ilk yaptığım motorun resimleri birkaç gün sonra plastik çubuklarla yaptığım pervaneyi bağladım 16 Ekim 2015 test sonuçları Fosfat 0.50 mg/L Nitrat 0.25 mg/L Magnezyum 1260 ppm 20ml katkı eklendi Kalsiyum 425 ppm Kh 8.6 Dkh Tuzluluk 1.025 Mercanlar ve anemonlar iyice kapandı bu arada su değişleride yapılıyor Akvaryuma ekleyeceğim 60 litre suyun test sonuçları Magnezyum 1050 ppm Kalsiyum 350 ppm Kh 11.2 Dkh Fosfat 0 Nitrat 0 Tuzluluk 1.022 20 litre arıtılmış suya 600 gr tuz eklendi Tuz Red Sea Coral Pro Salt Buda çıkan pervanenin durumu simsiyah olmuş 2 günde 18 Ekim 2015 70 litre Su Değişimi yapıldı Su değişiminden sonra 1 tüp bakteri kültürü eklendi test değerleriMagnezyum 1170 ppmKalsiyum 410 ppmKh 9.6 DkhFosfat 0.25 ppmNitrat 25 ppmTuzluluk 1.025Derece 25.5 Tarih 22 Şubat 2016 Yeni Mercanlar Sump Eklendi Sump Akvaryum Hizasında Yanına Koyuldu sumpun içinde nitrat ve fosfatla beslenen bitki kondu protein skimmerede 2 adet Jebao dc 3000 motor çırpıcı pervaneye çevirip bağlandı 6 Mayıs 2015 kaya üzerinde tek olan musrom mercan bölünerek 2 Tane oldu Allah'a şükür Ne yazıkki Aldığım iki kelebek balığının küçük olanı yem yemediği için öldü büyük sarı olan da birkaç gün sonra yem yemediği için ölecek hayırlısı ne ise o olsun inşaallah 11 Mayıs 2016 blue tanglerede beyaz benek bulaştırdılar fakat bu balıklar büyük ve kapış kapış yem yedikleri için sorun olmuyor stresten oldu sanırım su ısısını yükselttiğim zaman çıktı tekrar 26 derecelere indirdim su ısısını kelebek balığı almamaya karar verdim ilk ve sondu bu hayvanlar yem yemiyor kayaların üstündeki canlılarla besleniyor onu anladım halbuki akvaryumcu kuru yem yer demişti akvaryumcu ne dese desin kesinlikle almanızı tavsiye etmiyorum daha önce ölçtüğüm burdaki denizin değerleri Tuzluluk = 1032 Magnezyum =1395 ppm Kalsiyum = 410 ppm Kh = 8 Dkh Fosfat = 0 ppm Nitrat = 0.2 ppm Arıtılmış su eklendiğinde Tuzluluk = 1024 Magmezyum = 1035 ppm Kalsiyum = 340 ppm Kh = 6.4 Dkh Fosfat = Ölçmedim fakat sıfırdır Nitrat = Ölçmedim fakat sıfıra yakındır akvaryuma yaptığım soğutma sistemi 23 Mayıs 2016 test değerleriIsı = 25 dereceTuzluluk = 1024Magnezyum =1275 ppmKalsiyum = 430 ppmKh = 10.5 DkhFosfat = 0.03 ppmNitrat = 5 ppm neyazık ki yıllardır akvaryumumda olan bir balığımı kaybettim 3 balığımda hasta hayırlısıysa iyileşirler inşaallah sanırım 5 gün boyunca sadece mavi ışık yakmaktan strese girip beyaz benek oldular bugün ışıkları eski haline döndürdüm ve yemleri sarımsaklı suda eritip veya yumuşatıp veriyorum kırmızı alg olduğu için kapatmıştım ışıkları hayırlısı ne ise o olsun inşaallah 27 Mayıs 2016 bir paylanço balığım da ölmüş hasta olan diğer iki balık fena değil palyaçoyu göremedim belki 1 - 2 yem yemiş olabilir fakat damsel yemleri yedi iyileşecek gibi Görülüyor hayırlısı inşaallah 8 Haziran 2016 geçen pazar değil ondan önceki pazar akvaryumda hasta balık kalmadı 2 damsel ve 2 paylanço öldü ve tanktan çıkarıldı en son kalan damsel ölüp çıkarıldığında çoğu kısmı yenmişti mavi tangler ve mono balığı afiyetle yemişler doğanın şartlarından biriside bu sanırım hasta olanlar diğerlerine yem oluyor benim akvaryumda gözlemlediğim bu ölümlerden sonra dip çekimi yapılarak 50 litre denizden su değişimi yapılıp 20 ml magnezyum 10 ml kalsiyum ve 1 tüp biodigest eklendi geçen hafta içi 6 balık aldım 4 paylanço 2 sarı tang 2-3 gün sonra ne yazık ki sarı tanglerin biri yemleri yemediği için zayıf düştü zayıfladı mavi tangler saldırınca sumpa ayırdım diğer tang toplu güzel görünüyordu sarı tange saldırıldığını görünce onu öldürmek istediklerini anlayınca korktu halbuki tangler ve mono balığı onu rahatsız etmemişlerdi sağlıklı olduğu için, strese girip üstü bembeyaz oldu beyaz benek dün sahura kalktığımda öldüğünü ve bir kısmınında yendiğini gördüm ve tanktan çıkardım sumptaki de pazartesi akşamı öldüğü için sumptan çıkardım 4 paylanço çok sağlıklı maşaallah demek ki sarı tanglerde kelebek melek balıkları gibi nazlı hayvanlar kolay kolay yem yediremiyorum zaten burnunun biraz uzun olmasından şüphelenmiştim bu balıklardan uzak duracağım şu an akvaryumda 2 mavi tang 1 mono balığı ve 4 paylanço var Allah nasip ederse 1 mono balığı ve 2 adette mono balığı gibi hareketli kapış kapış yem yiyen balık ilave edeceğim haftada 1 dip çekimi ve denizden 40 - 50 litre su değişimlerine ve gereken katkıları 1 tüp biodigest bakteri kültürünü ilave ediyorum testleri şu an yapmıyorum kırmızı alg geçince yapmaya tekrar başlayacağım belki arada yaparım mercanlarda güzel maşaallah şuan bir sorun görünmüyor 3 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2016 · Report post elektrik kesintisine karşı yaptığım sistem tüm evin elektrik ihtiyacını karşılamak amaçlı başladığım sistem şu an 4 güneş paneli var daha sonra 12 panele kadar çıkartacağım inşaallah soğutma sistemi bir kaç hafta önce akvaryuma eklendi soğutma şu ana kadar başarılı 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2016 · Report post Serkan bey, kusura bakmazsanız, akvaryumdan çok elektrik sisteminizi beğendim 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2016 · Report post Ben hem akvaryum tanıtımınızı beğendim hemde elektrik sisteminizi. Elektrik süper olmuş ama Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2016 · Report post Akvaryumun daha yolu var. En azından doğru yoldasınız. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2016 · Report post Ellerinize,emeğinize sağlık. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2016 · Report post Ps motorundan, soğutma sistemine, güneş enerji panellerine kadar çok beğendim. Gerçekten emek verilen değerli bir akvaryum. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2016 · Report post Allah razı olsun sağolun bilgilerini benimle paylaşan arkadaşlardan abilerim den Allah razı olsun inşaallah Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2016 · Report post önerdiğiniz mercan besinleri var mı ben hiçbir şey vermiyorum sadece su değişimi yapıyorum Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2016 · Report post Ben two little fishes acro power ve coral snowu kullanıyorum. Sizin akvaryumun mercan yükü fazla değil. Çok az miktarlarda kullanabilirsiniz. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2016 · Report post sağolun Allah razı olsun 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2016 · Report post sipariş verdim yarın elimde olur 2 side inşaallah ne kadar aralıkla ne kadar miktar katmam gerekiyor akvaryuma Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2016 · Report post Haftada birer kapak girseniz yeterli olur, üzerinde yazan miktarın yarısını kullanın. 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2016 · Report post sağolun Allah razı olsun inşaallah 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2016 · Report post Two Little Fishies - Acropower directions : shake well. Add to a strong current stream for rapid distribution in the water. dose 5 ml per 94.6 l at least once per week or as often as daily. does not require refrigeration, but store in a cool, shaded area to maintain the shelf-life. shelf life is 2 years from date of manufacture. yol tarifi: iyice sallayın. su içinde hızlı bir dağıtım için güçlü bir akım akışına eklenir. en az bir kere, haftada ya da çoğu zaman, günlük 94.6 litre başına 5 ml doz. Soğutma gerektirmez, ancak raf ömrünü korumak için serin, gölgeli alanda saklamaz. Raf ömrü üretim tarihinden itibaren 2 yıldır. Korallenzucht - Coral Snow dosage : 1 ml 94.6 lt daily. shake well before use. dozaj: 1 ml 94.6 günlük lt. kullanmadan önce çalkalayınız. Two Little Fishies - Acropower haftada bir 7.5 ml ekliyorum Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 10.5 ml ekliyorum Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2016 · Report post Serkan bey, normalde coral snow u kullandıktan sonra acropower ı girmekte fayda var, ikisini yarım saat arayla girmeniz daha doğru olur, fakat şu an için tavsiyem olabildiğince az dozda girin, gördüğüm kadarıyla mercan popülasyonu şimdilik çok fazla değil o yüzden fazla yemlemeye gerek yok, su değişimi ve acropower/coral snow(az miktarda) yeterli gelecektir gayet. paylaşımınız ve elektrik sistemi benimde hoşuma gitti zamanla çok daha iyi olacağına eminim. elinize sağlık Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2016 · Report post Allah razı olsun sağolun Two Little Fishies - Acropower haftada bir 7.5 ml dün akşam ekledim haftada bir 5 ml ekleyeceğim Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 10.5 ml dün akşam ekledim haftada bir 5 ml ekleyeceğim 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2016 · Report post haftada bir 20 litre denizden su değişimine devam edeceğim katkılar mercan besinleri su değişiminden sonra eklenecek Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2016 · Report post ben de ilk olarak elektrik sisteminizi beğendim. iki hobi bir arada. ve bolca Kendin Yap Sistem içerikli bir başlık olmuş. maşallah Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2016 · Report post 1-2 aydır su değişimi yapmıyorum akvaryumu kendi haline bıraktım fazla müdahele etmemeye karar verdim haftada bir magnezyum ve kalsiyumu değerlerini ölçüp eksik olanı ekliyorum nitrat ve fosfatı da pek ölçmüyorum arıtma suyunun tds değerini ölçtüm adwa da çıkan değer 0.05 ms lerde değer 50 oluyor sanırım otomatik su ekleme ünitesini de akvaryuma ilave ettim sumpun dibinde pislik birikmemesi için 2 adet dalga motoru koydum akvaryumdaki dalga motorlarını 2 adet rw-8 le değiştirdim motorları su yüzeyinden 20 cm altına akvaryumun sağ ve sol camının çapraz köşelerine karşıya bakıp ortada girdap yapacak şekilde koydum Two Little Fishies - Acropower haftada bir 10 ml ekliyorum Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 10 ml ekliyorum magnezyum değeri 1320 ppm lerde 1380 ppmye kadar çıkartacağım kalsiyum değeri 460 ppm lerde 450 ppm de sabitlemeye çalışacağım bu hafta sonu kh değerini de ölçeceğim eksikse ilave edeceğim kh değerini 7-10 dkh larda tutmaya çalışacağım en son ölçtüğümde 9 dkh lardaydı ilk yaptığım soğutma sistemi yetersiz geldi su sıcaklığı 29 derecelere kadar çıktı ne yazık ki 2 mercan ölmek üzere hayırlısıysa kurtulurlar inşaallah iç evap değişti dolabın sağına ve soluna 2 adet panel evap konudu ve dolap strafor koli içine konulup yarıya kadar su doldurulup soğutulduğunda soğutma başarılı oldu şuan akvaryum ısısı 26 derecelerde Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2016 · Report post Dozaj pompası kullanırsanız mg, ca, kh değerlerinizi sabit tutabilirsiniz. Ek olarakta trace elemen katkısıyla stabil bir akvaryumunuz olur. 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2016 · Report post tamam sağol Allah razı olsun Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2016 · Report post ReeFlowers Ionic Balancer & Trace Elements haftada bir 10 ml ekliyorum Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2016 · Report post Bugünkü Test değerleri Derece : 26 tuzluluk : 1024 nitrat : 10 ppm fosfat : 0,1 ppm magnezyum : 1380 ppm kalsiyum : 420 ppm 10 ml eklendi kh : 8,2 dkh 10 ml eklendi Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2016 · Report post kaya ve kumu değiştirmeli miyim yoksa çıkartıp yıkayayım mı nitrat ve fosfat yüksek cyrano da geçmedi aylardır devam ediyor Share this post Link to post Share on other sites