cyro

EcoTech Marine VorTech

152 posts in this topic

EcoTech Marine VorTech MP10 - MP20- MP40 motor kullanan var mı? nedir yorumlarınız?

150x50x60 tankımda mp40w kodlu motoru Reef crest modunda kullaniyorum 0% la %100 arası sürücünün rastgele ayarladığı değişken debilerde çalışıyor..Kullanmaya başlayalı çok uzun bir süre olmadı ama,şu ana kadarki performansından oldukça memnunum..Bozulan ve garanti süresinin devam etmesine rağmen uzun süredir ihmal edilen TUNZE TS12 kitimin yeine kullanıyorum..Çalışma modelarını biraz daha tecrübe ettikten sonra daha detaylıca paylaşırım..

Yaklaşık 3 aydan beri kullanıyorum mp 40 modelini oldukça memnunum kesinlikle tavsiye ederim....

farklı nasıl modları var acaba? sizler neyi tercih ediyorsunuz?

Fikir vermesi adına mp40w´nin farklı çalışma modlarını gösteren grafikleri ekliyorum..

vortech.jpg

ben kendime mp 20 modelini alacağım fakat şöyle bir sıkıntı var üstteki su seviyesi 3 cm civarı birde akvaryumun profili aliminyumdan artı sallanabiliyor tek korkum sallanıp akvaryum düşmesin :S

akvaryumu sallayacak kadar güçlü olabilir mi?

camı silerken bile akvaryum sallanıyor :)

aynı dert maalesef bende de var.vibrasyona dayanamayabilir.akvaryum henüz çok yeni olmasına rağmen değişim hazırlıkları başladı.sehbaydı,sumptı derken komple değiştirip camları da kalınlaştırma kararı aldım.yoksa bir gece aniden beyaz benek çıkaracağım.lipovitte fayda etmez bana :)

Dün yaşadığım bir olayı hazır yeri de gelmişken paylaşmak isterim..Vortech motorlar 2 ana kısımdan oluşmakta.Sanırım suyun içindeki pervane kısmı ve suyun dışındaki motor kısmı gibi ifade edebiliriz.Herhangi bir kaza sonucu bu iki kısmın ayrılması halinde; motoru korumak adına "pump disconnection" (pompa ayrılması) gibi bir özellik var.Kısaca diyelim motor çalışırken,pompanın akvaryumun içindeki pervane kısmına eliniz çarptı ve motorla pervane kısmı birbirinden ayrıldı;motora herhangi bir zarar gelmemesi adına motor otomatik duruyor ve uyarı ledi kırmızı yanıp sönmeye başlıyor.Pervane kısmını eski yerine getirdikten sonra da motor tekrar çalıştırılıyor..Ancak bu özelliği kullanabilmek için önce, elle ayarlamanız gerekmekte.Kullanma kılavuzunda ifade edildiği üzere gerekli tuş kombinasyonlarına bastıktan sonra,çalışırken 2 parçayı sizden istenilen süre boyunca birbirinden ayrı tutuyosunuz ve "disconnection calibration" yani pompayla motorun birbirinden ayrılması halinde motorun otomatik durması özelliğini faaliyete sokmuş oluyorsunuz..Neyse, bu ayarı yaptım, motor alışılageldiği gibi çalışmaya başladı,derken motor durdu..Baştan başlattım,yine çalıştı durdu..Ufaktan heyecanlanmaya başlayarak vortechin üretici websitesine girdim ve bu olayın cihazın "disconnect calibration" ayarının yanlış yapılmasından kaynaklandığını okudum.(en kısa deyişle cihaz yalandan hata moduna geçiyor)Kullanma kılavuzunu daha detaylı okuyarak ayarı tekrar yaptım.Sorunum çözüldü, özelliği aktive etmiş oldum..

Dediğim gibi bu zaruri diil keyfi bir özellik,ama bence güvenliği arttıran hoş bir detay..Mp40W kullanımıyla ilgili başka merak edilen detaylar olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

Bu arada Hoşgeldin Ömer :)

gökhan sağol,hoşbuldum.sen tankın da wavebox etkisi alabiliyormusun?bu konuda anlaşmazlıklar var takip ettiğim kadarıyla.

Selam arkadaşlar,

160 x 80 x 55h ebatındaki tankımda 2 adet vortech mp40 kullanıyorum. Bu motorları karşılıklı konumda anti-snyc reefcrest modunda tam güçle kullanıyorum.

Yetmediğini düşündüğüm için bir de Tunze 6105 kullanıyorum.

Ama genel olarak motorların performansından gayet memnunum. Tavsiye ederim.

Sevgiler & Saygılar

peki akvaryumun üst kısmında kaç cm lik bir boşluk olması lazım mesela bende sınır 2 cm

Arkadaşlar benimde bir sorum olacak;

Şu anki akvaryumumda 1 adet koralia4 1 adet koralia3 dalga motoru kullanıyorum. Ama kumu kaldırıyorlar. Yönlerini değiştirince de akvaryumda akıntı almayan alan fazlalaşıyor.

Yeni kuracağım tank 100*70*50h olacak. Acaba 1 adet Vortech Mp40 bana yeterli gelirmi? ve en önemlisi kumu kaldırırmı?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Bence 1 adet yeter size. Muhtemelen kumunuz cok ince oldugu icin kalkiyor. Her halukarda vortech de kaldirir kumunuzu.

peki akvaryumun üst kısmında kaç cm lik bir boşluk olması lazım mesela bende sınır 2 cm

Short pulse yani kisa araliklarla maksimum guc veren modda calistirmazsaniz su seviyesini fazla yukseltmez.

gökhan sağol,hoşbuldum.sen tankın da wavebox etkisi alabiliyormusun?bu konuda anlaşmazlıklar var takip ettiğim kadarıyla.

Evet, tankımda birkaç kere tunze wavebox deneme imkanım olmuştu..Özellikle "Short pulse" modunda wave box benzeri etki alıyorum Ömer.Ama benim tank uzunca olduğu için ve orda burda motorlardan sıkıldığım ,vortechler dışında hemen hepsini çıkartmayı düşündüğüm için sanırım bir tane daha 40w alıp hepsini,çıkartacağım..Belki 1 ya da 2 tane nano motor zemin kaya altlarındaki kör noktaları 100% e yakın sıfırlamak için kullanılabilirim..

Bu arada biraz garip gelebilir ama,frag kayası gibi çok ufak kayalarla, çeşitli uzunluklarda misinalarla bunlara bağlı ufak strafor parçalarını,atıyorum 8 10 tanesini (tankın ebadına göre bu sayı arttırılıp azaltılabilir) akvaryuma geçici olarak yerleştirebilirsiniz.Akıntının nerelere az nerelere çok geldiğini, akıntıyla hareket eden straforlar yardımıyla bir süre dikkatlice gözlemleyip, motorları beslediğiniz mercanların en iyi istifade edeceği ve en az kör nokta kalacak şekilde konuşlandırdıktan sonra da bunları çıkarırsınız.

Konuyla doğrudan alakası yok ama :) Başta biraz zahmetli ve biraz da anlamsız gözükse de ilerde işleri kolaylaştırması dolayısıyla faydalı bir uygulama gibi geldiği için paylaşmak istedim :)

Gece moduna geçirdiğimizde motor komple kısılmıyor doğrumudur sabaht akendisi ayarlanan gündüz modunda devam ediyor.

Gece moduna geçirdiğimizde motor komple kısılmıyor doğrumudur sabaht akendisi ayarlanan gündüz modunda devam ediyor.

Gece moduna aldigin andan itibaren 10 saat boyunca %50 kapasite ile duz akinti modunda calisiyor. Sonra tekrar eski ayarina geri donuyor. Ama herhangi bir elektrik kesintisinde gece ayari sifirlaniyor.

ben gece modunda dahada kısık çalışacağını umuyordum ama olmadı yinede güzel bir mod.

ben gece modunda dahada kısık çalışacağını umuyordum ama olmadı yinede güzel bir mod.

şunu atlama ama giray. diyelim sen motorları %80 güç ile çalıştırıyorsun normal olarak. onun %50 yarısı olarak çalışıyor gece. ben böyle biliyorum yani.