Posted July 8, 2012 · Report post Merhaba Arkadaşlar , Bir hobicinin ilk takıldığı yer bir akvaryumu nasıl yaptırırım maliyeti ne olur . Sizlere en güncel veriler ile açıklama yapmaya çalışacağım. İlk önce camlarımız ile bilgi vermeye çalışayım. Tavsiyem Dudulludaki Metin Cam atölyesi . Çok başarılar istenenlere hızlı ve profesyonelce cevap verebilmektedir. Fiyatları . 8 MM camın metre karesi 45 TL , 10 MM camın metre karesi 55 TL , 12 MM camın metre karesi 70 TL dir . ( Rodaj fiyata dahil ) 120 x 60 X 60 'lik bir akvaryumum maliyeti 12mm 'lik camdan ortalama 200 TL'ye çıkmaktadır. Cama delik açmayada yaklışık 10 TL kadarcık bir fiyat almaktadırlar . http://www.metincam.com.tr/ http://www.metincam.com.tr/Harita.asp ikinci olarakta Dolap maliyetine deyineceğim . İskelet olarak 4mm demir profilden 120 x 50 x 90 (h) lık bir iskelet anti pas atılmış olarak 160 TL 'ye çıkmaktadır . Teslimat için ısrarla pazarlık yapın pazarlık sonucu bedavaya getirebiliryor Profilin altına ayarlı ayak yaptırmayı unutmayınız . Sonra yerin eğimini ayarlarlamanız oldukça zor olacaktır. Bilgi vermeye devam edeceğim. 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2012 · Report post Faydalı bilgi teşekkürler . Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2012 · Report post Camlar extra clear fiyatımı yoksa normal düz cam fiyatımıdır. düz cam içinde fiyat uygun ama extra clear derseniz tüm forum taşınır metin cama. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2012 · Report post Selam , Güncel orjinal fiyatları aşağıdaki gibidir. Fiyatlara rodaj dahil metrekare fiyatlarıdır . 12 mm clear 120 tl 10 mm clear 100 tl 12 mm normal 70 tl 10 mm normal 55 tl 8 mm sıyah fume 60tl 8 mm normal 45 tl 6 mm normal 35 tl 6 mm sıyah fume 40 tl Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2012 · Report post Camlar extra clear fiyatımı yoksa normal düz cam fiyatımıdır. düz cam içinde fiyat uygun ama extra clear derseniz tüm forum taşınır metin cama. Fiyatların hepsini yukarıda paylaştım. Extra Clear camlarının kalitesi mükemmel . Fiyatıda 12mm metrekaresi 120TL , 10mm metrekaresi 100TL Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2012 · Report post Serkan Bey çok teşekkürler paylaşım için, herkesi sevindirecektir eminim ve son dönemlerde çıtanın biraz yükseldiğine inandığım akvaryum fiyatlarını biraz aşağıya çekecektir. Ama bununla beraber, aslında bu akvaryum işinde cam sadece bir bileşen ve akvaryum olabilmesi için ustalık ve teknik gerekiyor. Cam işi yapan herkes sorunsuz akvaryum yapamaz ki? Bu arkadaşların iyi ve tecrübeli bir ustası vardır herhalde? 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2012 · Report post Selam Eser Bey , Aslında doğru söylüyorsunuz. Camlar sadece malzeme kaç mm olacak veya kaç cm kestirilecek konusunda bir akvaryumcudan kesinlikle destek alınmalı yada anlışarak önderliğinde malzeme temini edilmeli . İstanbul Anadolu yakasında işciliğine kefil olabileceğim. Tekbir akvaryumcu var . Maltepe Başı büyükte - Tuna Akvaryum Deniz Bey . Özenli bir işçiliği var . Ve verdiği maliyetler oldukça uygun. Ama bu hobide uzun zaman geçirmiş olan arkadaşların elinden geliyor ise DIY akvaryum yapımıda gerçekten çok avantajli fiyatlar imal edebiliryorsunuz . Ver herşeyi kendiniz tasaladığınız içinde çok güzel bir sonuç orataya çıkmakta . Kendi DIY akvaryumumuda aşağıda paylaşıyourum Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2012 · Report post Arkadaşlar gelelim dolap suntalarının fiyatlarına, Bana daha yakın olduğu için ve suntaların yan bantlarını daha kaliteli yaptıkları için Bauhaus ' u tercih ettim . Ben kendi dolabımı 18mm'lik beyaz suntadan imal ettim metre kare fiyatı 26.90 TL , (12cm altında kesim yapmamakta olduklarını önemle hatırlatmak isterim.) Bantlama fiyatları çok düşük olduğundan dolayı belirtmiyorum ( 2 TL - 3 TL civarı ) Diğer tercih edebileceğiniz sunta çeşitlerinide fotoğraflara ekliyorum. Saygılarımla, Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2012 · Report post Bir diğer aşama borulama , İndirme , çıkarma borularını aydogdular yapidan tedarik edebilirzsiniz http://www.aydogdularyapi.com/ Aradağınız her türlü pvc malzeme mevcüt ve toptan fiyatına parakende fiyatına . Parçalar 2 TL , 3 TL , 4 TL gibi , Maximum pcv malzemeye 20 - 30 TL kadar bir masrafınız çıkmakta . Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2012 · Report post Serkan bey size toplam maliyeti ne oldu bu işin, Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2012 · Report post Camlar 200 TL , İskelet 160 TL , 150 TL sunta , PVC boru 50 TL , 70 TL elektirik prizler, 50 TL silikon 680 TL - 700 TL arasında bir maliyet çıktı . Hemen hemen hazır akvaryumlara istenen fiyatlarla aynı gibi . Fakat farklarını sıralayım . 12MM cam normal akvaryumcu 10mm yapıyor Durso indirme ince işçilik ve hesaplama - Akvaryumcu 1 tane yapıp bırakıyor . Dolap dizaynı ve düzenlemesi Elektrik , dolap kapakları vs . Kaliteli malzeme En önemliside gerçekten A'dan Z'ye kendinizin yaptığı bir akvaryumda canlı bakma . Bence bir hobicini en önemli sırlarından biri . Saygılarımla 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2012 · Report post "En önemliside gerçekten A'dan Z'ye kendinizin yaptığı bir akvaryumda canlı bakma ." imalatına emek verme koşturma diyorum ben,bu sözünüz çok doğru ayrı bir haz olsa gerek yoksa İstanbulda bu işi yapan işin ehli imalatçılar var.Çok fazla bir fiyat farkı çıkmaz bu ebatlardaki tanka ve muhakkak işçilik daha kaliteli olur uzun vadede kendini gösterir ince detaylar.Fakat başta yazmış olduğunuz gibi komple kendi imalatında koşturmak ayrı bir keyif verir insana.. Bu hobinin en keyif verici yanlarından biride kurulum aşamasıdır herzaman bence.İnş. her şey gönlünüzce güzelce olur Serkan bey .. 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 · Report post Böyle bir akvaryumun fiyatı piyasadaki bilindik akvaryumcularda 1.500TL. Siz yarı fiyata çıkarmışsınız. Tebrikler. Umarım hiç sorun yaşamazsınız ve çok uzun soluklu bir akvaryum olur. Böyle uygun fiyatlı yapabiliyorsanız bence dışarıya da iş yapın :-) Selamlar Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 · Report post Eserim canım benim ,her konuyu Burhan pazarlamaya bağlama be kardeşim 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 · Report post Efendim Teoman Bey??? Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 · Report post Diyor ki , bırakın öyle bir düşüncesi varsa kendi yapsın. Herkese her konuda ticari fikir vermeyin ,yapmak isteyen siz söylemeseniz de yapar zaten... 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 · Report post Şaşırdım bu tepkiye ama neyse. Arkadaş güzel işler yapıyor galiba, uygun fiyatlı camcı bağlantısı vb. de var. Ben başlıklarından bu işi profesyonel-yarı profesyonel yapmaya niyeti var gibi hissettim ve eğer öyle ise desteklemek için yazdım. Kötü de birşey değil bu... Umarım neye niyeti varsa onda başarılı olur... Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 · Report post Şaşırmanıza forumda kimse şaşırmıyor artık sanırım... Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 · Report post Dediğim gibi, arkadaş sanki birşeyler yapmaya hazırlanıyor gibi geldi bana ve eğer öyleyse içimden geldiği gibi desteklemek istedim. Umarım sakınca görmemiştir kendisi. Selamlar Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2012 · Report post Evet DIY amacıda zaten maaliyeti düşürmek ve hobiden maksimum zevk almak. Cidden çok temiz ve güzel işcilik. Keşke benimde bu yönde el becerim ve bilgim olsaydı. 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2012 · Report post Arkadaşla Yorumlarınız için çok teşekkürler. Kimsenin yorumlarından hoşnutsuzluk duymadığımı söyleyebilirim . Hatta bazılarında oldukça mutlu olmaktayım. Şu durumları diler getirmek isterim. Yaptığım hiçbir çalışma Ticaret veya para kazanmak amaçlı değildir. Zamanım olduğunca ve elimden geldiğince yapabileceğim , düzgün olabilecek ekipmanlar kendim yapmayı tercih ediyorum. Yardım talep edenlere zamanım el verdiğince de yardım etmeye çalışıyor olurum. Fakat bu noktada ham malzeme maliyetlerini kendisi karşılıyor olması lazım El işçiliğimin sırrı ise Ahşap model gemiciliği ve maket hobimden gelmesidir. Titiz ve detaycıyımdır buda yaptığım çalışmaların farklılığını ortaya koymaktadır. Bir önemli nokta ise çalışabilecek bir atölye ve ekipmanın var olması da çok önemli . Evimde birçok demir baş ekipman mevcut ama bazı noktalarda farklı araç ve gereçlere ihtiyaç duyulabilmekte. Ve bazılarını ev ortamında kullanılamamakta. Buda DIY noktasının dara düştüğü anlar olmakta Slogan belli herşey hobi için Bir kişiyi daha bu hobiye dahil edip aşkına kaptırabilir isek , iste ozaman ne mutlu bana . Saygılarımla , Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2012 · Report post 50 lira silikon ?.. çok çok fazla.. kaç tüp kullandınız.. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2012 · Report post Ahşap bölmeleri de farklı silikonlar ile yapıştırmayı tercih ettim . Ahşap bölümlerin üzerinde vida gözükmesini istemedim. Ayrıca iç bölümdeki su kontrasında da silikon kullanmayı tercih ettim ki her hangibi bir su ile temasında su sızdırması olmasın diye. Kendinize yaptığınız zaman daha bi özentili çalışma yapabiliyorsunuz. Not : Beyaz renk ve yapıştırma özelliği daha kuvvetli olan silikonlar 15 TL civarıdır. Saygılarımla. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2013 · Report post Uzun cam fiyatları araştırmam sonrasında Metin camdan daha uygun fiyat veren bir yer bulamadım. Anadolu cam bile Ve ürün kalitesi mükemmel .... 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2013 · Report post Bizim içinde bir referans olması iyi olmuş +1 Share this post Link to post Share on other sites